«Tilbake til oversikt

Brødrene Aas kåret til Norges beste vekstskapere

Brødrene Halvard, Olav og Johan Aas fra Aas Mek. Verksted AS er årets "Entrepreneur of the Year", og går videre som Norges representanter i den internasjonale finalen i Monaco i juni 2014.

Brødrene mottok den 2. desember vinnertrofeet av finansminister Siv Jensen og Norden-sjef Erik Mamelund i Ernst and Young under en festforestilling der 600 representanter for norsk samfunns- og næringsliv var med på å hylle dem og de øvrige vinnerne. De vant både vekstprisen for bransjen industri, samt hovedprisen for årets vekstbedrift.

I Norge har vekstskapere fra 55 selskaper vært gjennom regionale finaler før de 12 beste av dem møttes i finalen.

Daglig leder i Aas Mek., Halvard Aas hadde ikke de store forventninger opp til finalen.

– Vi var en av mange kandidater, og etter mitt begrep var der veldig mange gode kandidater, så det var en hyggelig overraskelse å bli valgt, sier Halvard Aas. Dette er en vitamininnsprøytning for videre arbeid, og en stor inspirator til våre ansatte som deler æren med oss.

Halvard Aas ser blant annet prisen som en positiv anerkjennelse av den jobben som Aas Mek. Verksted har gjort i forhold til egenutvikling av design og konstruksjon av brønnbåter.

- Det har vært en utvikling hvor vi startet med små båter, frem til i dag med relativt store, kompliserte båter. Utviklingen har foregått i nært samarbeid med flere brønnbåtrederier,  som løpende har etterspurt nye løsninger innen design, på grunn av større laster, nye regelkrav i forhold til dyrevelferd, smitteforebyggelse og andre krav, sier Halvard Aas.

Kåringen, som arrangeres i over 60 land, er en del av verdens største vekstskaperprogram. Og med den nasjonale kåringen i hovedkategorien er Aas Mek. Verksted kvalifisert til den internasjonale finalen i Monaco i juni.

Juryens begrunnelse:
- Vekstskaperne står i spissen for en virksomhet med lang historie preget av skaperglede og evne til å forstå markedet og tilpasse virksomhetens strategi for fortsatt utvikling og lønnsomhet. Selv med stadig økende internasjonal konkurranse har virksomheten opprettholdt posisjonen som markedsleder og standardsetter i sin nisje. Virksomhetens styrker ligger i innovasjon, skreddersøm og solid håndverk. Juryen mener at brødrene Halvard, Johan og Olav Aas i Aas Mek. Verksted AS med deres engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen er verdige vinnere av EY Entrepreneur Of The Year 2013.