«Tilbake til oversikt
Bygg #165

M/S Ronja Commander

Rederiet Sølv Trans AS som mottok skipet, er hjemmehørende i Ålesund i Møre og Romsdal.
Dette er den 5. brønnbåten som leveres fra Aas Mek. Verksted A/S til Sølv Trans rederiet.

M/S RONJA COMMANDER 

Brønnbå t type AAS 902 S

 

Aas Mek. Verksted A/S

leverte den 6. september 2003 sitt nybygg nr. 165, en brønnbåt av typen AAS 902S. Dåpsseremonien ble avholdt lørdag den 6. september kl.11.00 ved ”Skansekaia” i Ålesund.   

Rederiet Sølv Trans AS

som mottok skipet, er hjemmehørende i Ålesund i Møre og Romsdal. Dette er den 5. brønnbåten som leveres fra Aas Mek. Verksted A/S til Sølv Trans rederiet.

ARRANGEMENT

Båten er bygget i stål med overbygg i aluminium og er utstyrt og arrangert for føring av levende fisk i vanlig åpen brønn eller i lukket rom med sideveis sirkulasjon og nedkjøling via RSW-anlegg, sortering, avlusing samt bulkføring av fisk.

Båten er utstyrt med trykk laste og lossesystem og  med skyveskott i lasterom for trenging av fisken uten å senke vannstanden. 

INNREDNING

Det er innredningsfasiliteter for seks personer, fordelt på fire enmannslugarer og en tomannslugar, alle med egne dusj og toalett.

Båten er arrangert med stor og romslig messe med salong, vaskerom, garderobe, kaffibar, sauna, peis m.m.

Rorhuset er arrangert med tre operatørposisjoner for manøvrering av båten, fjernstyringssystem for drift og overvåking av alle system, fjernstyring av dekkskran m.m.

Ventilasjonsvifter er montert for avsug fra bysse og vaskerom, og vifte med varmeelement for innblåsing av friskluft til innredningen.

ELEKTRONISK UTSTYR

Båten er godt utstyrt med elektronisk utstyr i henhold til fartsområde og regler.

LASTEARRANGEMENT

Lasterommet er på totalt 940m3 fordelt på 2 rom med skyveskott og trengesystem.

For lasting og lossing av levende fisk er båten arrangert med trykklaste og lossesystem med telling og i tillegg arrangert med et dobbelt vacuumpumpeanlegg med 2x5000l tanker med sorterings- og telleutstyr, samt overvåkningssystem fra Octopus Marine Consultancy AS for overvåking av oksygennivå og vannkvalitet i brønnen. Det er installert ozonanlegg for å rense vannet.

Lasterommet er tilknyttet et RSW anlegg med kapasitet på ca. 680.000 kcal/t for nedkjøling av vann og fisk ned til -1,5 grader C. Alle system, maskineri, overvåking og lignende fjernstyres og logges fra bro via automasjonsanlegg. Båten er også utstyrt med lys og undervanns video for overvåking av fisken i lasterommet under transport.

For rengjøring og desinfisering av lasterom er det montert et fjernstyrt høytrykksvaskersystem  med desinfiserings- og skumleggingsutstyr.

Sirkulasjonssystemet i lasterommet er arrangert etter samme prinsipp med sideveis sirkulasjon som også ble benyttet på de to forrige nybyggene Ronja Skye og Ronja Settler til samme rederi, og som har vist seg å gi en optimal utskifting av vannet i brønnen.

DEKKSUTSTYR

På hoveddekk er montert en Palfinger 32 t/m lossekran, samt en 23 t/m Palfinger-kran  med radiostyring på poopdekk akter med 1,5 t vinsj, samt en hjelpekran på bakdekk Palfinger PK8000.

Båten er utstyrt med sorteringsanlegg for sortering og telling av fisk i 3 ulike størrelser samt smolt telling.

Fortøynings- og redningsutstyr i hht klasse.

MASKINERI

I maskinrommet er det montert en hovedmotor type Caterpillar 3512 TAHD serie B, 1119 BkW ved 1200 o/min. som er tilkoplet et Finnøy gear og propellanlegg.

Strømproduksjon besørges av 2 stk. Caterpillar Generatorsett type 3408TA, hver med en ytelse på 410 BkW ved 1800 o/min, samt et havneaggregat Nogva/John Deere Marine på 110 kW.

For best mulig manøvrering, er det montert hydrauliske sidepropell for og akter, hver på 300 HP.

PUMPEROM

For overvåking og regulering av oksygeninnholdet, temperatur og PH i vannet er det montert et eget system med logging av type Octopus Marine Consultancy.

 

  

Dimensjoner

 

 

Lengde o.a. 54,07 m
Lengde p.p 48,44 m
Bredde

12 m

Dybde i riss 5,10 m
Tonnasje 1021 Brt
Lasteromskap. 940 m3
Servicefart 14 knop