«Tilbake til oversikt
Bygg #174

M/S Ronja Pioneer

Rederiet Sølvtrans AS som mottar skipet, er hjemmehørende i Ålesund i Møre og Romsdal.
Dette er den 6. brønnbåten som leveres fra Aas Mek. Verksted A/S til Sølvtrans A/S i Ålesund.

M/S RONJA PIONEER

Brønnbåt type AAS 1002 ST

  

Aas Mek. Verksted A/S

leverer den 14. januar 2006 sitt nybygg nr. 174, en brønnbåt av typen AAS 1002 ST.  Dåpsseremonien blir avholdt lørdag den 14. januar kl.14.00 ved ”Skansekaia” i Ålesund.   

Rederiet Sølvtrans AS

som mottar skipet, er hjemmehørende i Ålesund i Møre og Romsdal. Dette er den 6. brønnbåten som leveres fra Aas Mek. Verksted A/S til Sølvtrans A/S i Ålesund.

ARRANGEMENT

Båten er utstyrt og arrangert for føring av levende fisk i vanlig åpen brønn eller i lukket rom med nedkjøling av fisken med RSW-anlegg, slik at fisken er klar til produksjon når den ankommer til slakteriet.

Den er også arrangert for sortering, avlusing samt bulkføring av fisk.

Dette er første brønnbåten med shelterdekk og som medfører at område på hoveddekk som tidligere var åpent dekk, nå er overbygget og gir et langt større innendørs areal for montering av spesialutstyr på dekk, samt at dette bidrar til å gjøre båten ”tørrere” på dekk og langt tryggere for mannskapet ved seilas på åpne havstrekninger og dårlig vær.

Lastekapasiteten er på 1000 m3 fordelt på 2 lasterom med skyveskott og trykk laste- og lossesystem.

Båten er utstyrt med et helt nytt system for lufting og avgassing av resirkulert vann i lasterommene. Systemet består av et skimmer system med lufting og avskumming, der avledet skum nedbrytes til flytende væske som oppsamles og desinfiseres med varmebehandling før det slippes tilbake til sjø. Dette er en automatisk selvregulerende prosess som vil gjøre det mulig å frakte fisk i lukket system over lengre avstander og tidsrom.

Båten er beregnet for det skotske markedet og er designet / arrangert for å tilfredsstille meget strenge krav til transport, dyrehelse, miljø og hindring av smittespredning fra myndighetene innenfor EU.

INNREDNING

Det er innredningsfasiliteter for seks personer, fordelt på fire enmannslugarer og en tomannslugar, alle med egne dusj og toalett.

Båten er arrangert med stor og romslig messe og salong med peis, vaskerom, garderobe, kaffibar, sauna, m.m.

Rorhuset er arrangert med tre operatørposisjoner for manøvrering av båten, fjernstyringssystem for drift og overvåking av alle system, fjernstyring av dekkskran m.m.

På hoveddekk er det innredet eget laboratorium for bruk til overvåking av vannkvalitet og tilstand til fisken. Laboratoriet benyttes av mannskap, veterinærer og forskere som vil kunne utføre kontinuerlig analyse av vannkvalitet, prøver av fisken og lignende arbeid samtidig som båten er i drift med transport av fisk.

ELEKTRONISK UTSTYR

Båten er godt utstyrt med elektronisk utstyr i henhold til fartsområde og regler.

LASTEARRANGEMENT

Lasterommet er på totalt 1000m3 fordelt på 2 rom med skyveskott og trengesystem.

For lasting og lossing av levende fisk er båten arrangert med trykklaste og lossesystem med telling.

I tillegg er det montert et dobbelt vakuumpumpe anlegg med 2 x 5000 l tanker med sorterings- og telleutstyr.

Eget system er installer for overvåking av oksygennivå og vannkvalitet i brønnen, produksjon og innblanding av oksygen i lasterommet, ozonanlegg for desinfisering av lasterom og vannet i lasterommet etter utlossing.

Lasterommet er tilknyttet et RSW anlegg med kapasitet på ca. 900.000 kcal/t for nedkjøling av vann og fisk ned til -1,5 grader C. Alle system, maskineri, overvåking og lignende fjernstyres og logges fra bro via automasjonsanlegg. Båten er også utstyrt med lys og undervanns kamera for overvåking av fisken i lasterommet under transport.

For rengjøring og desinfisering av lasterom er det montert et fjernstyrt høytrykksvaskersystem  med desinfiserings- og skumleggingsutstyr.

DEKKSUTSTYR

På hoveddekk er montert en Palfinger 32 t/m lossekran, samt en 23 t/m Palfinger-kran med radiostyring på poopdekk akter med 1,5 t vinsj, samt en hjelpekran type Palfinger PK8000.

Båten er utstyrt med sorteringsanlegg for sortering og telling av fisk i 3 ulike størrelser samt smolt telling.

Fortøynings- og redningsutstyr i hht klasse.

 MASKINERI

I maskinrommet er det montert en hovedmotor type Caterpillar 3512 TA serie B, 1350 BkW ved 1600 o/min. som er tilkoplet et Finnøy gear og propellanlegg.

Strømproduksjon besørges av 2 stk. Caterpillar Generatorsett type C 18 TA, hver med en ytelse på 515 ekW, samt et havneaggregat type Scania Marine D9 95 M på 190 kW.

 For best mulig manøvrering, er det montert hydrauliske sidepropell for og akter, hver på 300 kW.

  

Dimensjoner

 

 

Lengde o.a. 57,07 m
Lengde p.p 51,44 m
Bredde

12 m

Dybde i riss 5,10 m
Tonnasje 1256 Brt
Lasteromskap. 1000 m3
Servicefart 14 knop