«Tilbake til oversikt
Båt #163

M/S Ronja Skye

Rederi Sølvtrans AS som mottok skipet, er hjemmehørende i Ålesund.
Dette er brønnbåt nr. 3 som er levert fra Aas Mek. Verksted A/S til Sølv Trans AS.

M/S Ronja Skye

Brønnbåt type AAS 652 S

 

Aas Mek. Verksted A/S

leverte den 6. oktober 2001 sitt nybygg nr. 163, en brønnbåt av typen AAS 652 S. Dåpsseremonien ble avholdt ved Skansekaia i Ålesund lørdag den 6. oktober 2001. Gudmor var reders kone, Anita Halsebakk.

 

Rederi Sølvtrans AS

som mottok skipet, er hjemmehørende i Ålesund. Dette er brønnbåt nr. 3 som er levert fra Aas Mek. Verksted A/S til Sølv Trans AS.

ARRANGEMENT

Båten er bygget i stål med overbygg i aluminium, er utstyrt og arrangert for føring av levende fisk, sortering, avlusing, bulkføring av fisk nedkjølt med RSW m.m.

Denne brønnbåten er et helt nytt konsept med skyveskott i lasterom for trenging av fisken uten å senke vannstanden. Båten er også bygget med et helt ny utviklet sirkulasjonssytem spesielt tilpasset transport av fisk med lukket system og nedkjøling og nyeste regler for sykdoms bekjempelse. Sirkulasjonssystemet er tilknyttet et spesielt vannbehandlings- og rensesystem.

INNREDNING

Det er innredningsfasiliteter for 5 personer, fordelt på tre enmannslugarer og en tomannslugar. Båten er arrangert med stor og romslig messe med salong. Byssen har funksjonell innredning, med integrerte hvitevarer av høg kvalitet. Videre er det eget, vaskerom, dusj/wc og garderobe, badstue m.m. Rorhuset er arrangert med operatørposisjoner for manøvrering av båten, automasjonsanlegg for drift og overvåking av alle system, fjernstyring av dekkskran m.m.

Ventilasjonsvifter er montert for avsug fra bysse og vaskerom, og vifte med varmeelement for innblåsing av friskluft til innredningen.

ELEKTRONISK UTSTYR

Båten er godt utstyrt med elektronisk utstyr i henhold til fartsområde og regler.

LASTEARRANGEMENT

Lasterommet er på 600m3  med skyveskott i lasterom og nytt kanal- og sirkulasjonssystem.

For lasting og lossing av levende fisk er det montert et dobbelt vacuumpumpeanlegg med 2x5000l tanker og sorterings- og telleutstyr, samt overvåkningssystem fra Octopus.

Lasterommet er tilknyttet et RSW anlegg med kapasitet på ca. 473.000 kcal/t, for nedkjøling av vann og fisk ned til -1,5 grader C. Alle system, maskineri, overvåking og lignende fjernstyres og logges fra bro via et automasjonsanlegg.

Båten er utstyrt for undertrykks lasting via Aqua Scan fisketeller.

DEKKSUTSTYR

På hoveddekk er montert en Palfinger 32 t/m lossekran m/3 tonns vinsj, samt en 23 t/m Palfinger-kran  med radiostyring på poopdekk akter med 1,5 t vinsj.

Båten er utstyrt med et fjernstyrt og videoovervåket sorteringsanlegg for sortering og telling av fisk i 3 ulike størrelser, samt smolt telling og sortering. 

Fortøynings- og redningsutstyr i hht klasse.

MASKINERI

I maskinrommet er det montert en hovedmotor type Caterpillar 3512TA, 1500 HK v/1600 rpm. som er tilkoplet et Finnøy gear og propellanlegg.

Strømproduksjon besørges av 2 stk. Caterpillar generatorsett type 3406TA, hver med en ytelse på 345 ekW, 400kVA, 3x440 V - 60 Hz, samt et havneaggregat Nogva/John Deere Marine på 80 kW.

For best mulig manøvrering, er det montert en 250 hk sidepropell foran og en på 250 hk akter.

For rengjøring og desinfisering av lasterom er det montert høytrykksvaskere med desinfiserings- og skumleggingsutstyr og Ozon anlegg.

PUMPEROM

For overvåking og regulering av oksygeninnholdet, temperatur, PH og restozon i vannet er det montert et eget system med logging av type Octopus.

Dimensjoner

 

Lengde o.a. 40,06 m
Lengde p.p 36,42 m
Bredde

10 m

Dybde i riss 4,70 m
Tonnasje 499 Brt
Lasteromskap. 600 m3
Servicefart 14 knop