«Tilbake til oversikt
Bygg #183

ØYSTRAND

Aas Mek. Verksted A/S leverte den 27. juni 2009 sitt nybygg nr. 183, en brønnbåt av typen AAS 1202 ST II.

Aas Mek. Verksted A/S leverte den 27. juni 2009 sitt nybygg nr. 183, en brønnbåt av typen AAS 1202 ST II. Dåpsseremonien ble arrangert ved Notahaugsbrygga, Stord den 4. juli kl.13.30. Marit Innvær Agasøster var gudmor. Etter dåpen ble det arrangert ”Åpen båt” fra kl 15.00 for alle interesserte.

 Rederiet

Bømlo Brønnbåtservice som mottok skipet, er hjemmehørende på Stord, dette er den 9. brønnbåten som ble levert fra Aas Mek. Verksted A/S til Bømlo Brønnbåtservice AS.

 

 

Tekniske opplysninger

 

  • Lengde o.a        :        62,07 m
  • Lengde p.p.       :        56,44 m
  • Bredde              :        12,00 m
  • Dybde i riss       :          5,10 m
  • Tonnasje           :        1226 Brt
  • Lasteromskap.  :        1200 m3
  • Servicefart, ca   :        14 knop
  • Fartsområde:     :        Nord- og Østersjøfart.

 

ARRANGEMENT

Båten er utstyrt og arrangert for føring av levende fisk i åpen, og også spesielt utstyrt for transport med lukket system uten utslipp av vann e.l. under transport, ved lossing o.l. Båten er utstyrt med RSW anlegg for nedkjøling av fisken under transporten, slik at fisken er klar til produksjon når den ankommer til slakteriet. Den er også arrangert for sortering, avlusing samt bulkføring av fisk. Lastekapasiteten er på 1200 m3 fordelt på 2 lasterom med skyveskott og trykk laste- og lossesystem.

INNREDNING

Det er innredningsfasiliteter for syv personer, fordelt på fem enmannslugarer og en tomannslugar, alle med egne dusj og toalett. Båten er arrangert med stor og romslig messe og salong, vaskerom, garderobe, kaffebar m.m. Styrehuset er arrangert med tre operatørposisjoner for manøvrering av båten, fjernstyringssystem for drift og overvåking av alle system, fjernstyring av all last og fiske håndtering m.m.

ELEKTRONISK UTSTYR

Båten er godt utstyrt med elektronisk utstyr i henhold til fartsområde og regler

 

LASTEARRANGEMENT

Lasterommet er på totalt 1200m3 fordelt på 2 rom med skyveskott og trengesystem. For lasting og lossing av levende fisk er båten arrangert med trykk laste- og lossesystem med telling. I tillegg er det montert et dobbelt vakuumpumpe anlegg med 2 x 6000 l tanker med sorterings- og telleutstyr. Båten er videre arr. med eget system for smolt telling via Vaki teller på dekk, tilkoplet vakuumpumpe system og trykk losse system, samt UV filter for behandling av sjøvann inn eller ut av lasterommene i forbindelse med transport av smolt, syk fisk, transport gjennom soner med spesielle restriksjoner o.l.  UV anlegget har kapasitet for behandling av 5000 m3 med vann pr time.

 Eget system er installert for overvåking av oksygennivå og vannkvalitet i brønnen, produksjon og innblanding av oksygen i lasterommet, ozonanlegg for desinfisering av lasterom og vannet i lasterommet etter utlossing.

Lasterommet er tilknyttet et RSW anlegg med kapasitet på ca. 900.000 kcal/t for nedkjøling av vann og fisk ned til -1,5 grader C. Alle system, maskineri, overvåking og lignende fjernstyres og logges fra bro via automasjonsanlegg. Båten er også utstyrt med lys og undervanns kamera for overvåking av fisken i lasterommet under transport.

 For rengjøring og desinfisering av lasterom er det montert et lavtrykks vaske-/skumleggingssystem, høytrykks vaskesystem og Ozon desinfiseringsystem.

 

DEKKSUTSTYR

Det er montert totalt fire Palfinger kraner ombord; to på 32 t/m og to på 23 t/m, alle med 2,5 t vinsj. Båten er utstyrt med sorteringsanlegg for sortering og telling av fisk i 3 ulike størrelser samt smolt telling.

 

MASKINERI

I maskinrommet er det montert en hovedmotor type Caterpillar 3512 TA serie B, 1800 HP ved 1600 o/min. som er tilkoplet et Finnøy gear og propellanlegg. Strømproduksjon besørges av 2 stk. Caterpillar Generatorsett type C 18 TA, hver med en ytelse på 515 kW, samt et havneaggregat type Scania Marine DI 12 62M på 190 kW.

 For best mulig manøvrering, er det montert hydrauliske sidepropell for og akter, hver på 300 kW.

  

Lengde o.a        :                                        62,07 m

Lengde p.p.       :                                        56,44 m

Bredde               :                                       12,00 m

Dybde i riss       :                                         5,10 m

Tonnasje            :                                       1226 Brt

Lasteromskap.   :                                        1200 m3

Servicefart, ca    :                                       14 knop

Fartsområde:     :                                        Nord- og Østersjøfart.